"En el aula individual, cada palabra es un paso más cerca de tus metas lingüísticas. ¡Aprender español se vuelve un viaje personal lleno de descubrimientos y éxitos únicos!"

"In het privé leslokaal is elk woord een stap dichter bij het leren van de taal. Spaans leren wordt een persoonlijke reis vol ontdekkingen en unieke successen! "

Waarom zou je kiezen voor privéles?  Emma vertelt over haar ervaringen bij La Maravilla…..

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling bij het leren van Spaans zijn de individuele lessen bij La Maravilla van onschatbare waarde gebleken. Hieronder heb ik voor je op een rijtje gezet welke voordelen in heb ervaren:

Onverdeelde aandacht: In een groep moet je je aandacht delen met anderen. Tijdens mijn privélessen krijg ik de onverdeelde aandacht van mijn taaldocente. Vragen die ik heb kunnen direct beantwoord worden en als ik iets niet snap wordt het direct opgehelderd. Hierdoor kom ik snel dieper in de taal waardoor mijn ontwikkeling sneller gaat. Bovendien vind ik het in een groep best een beetje spannend en die druk heb ik nu niet.

Aangepast programma: De lessen zijn helemaal aangepast op wat ik wil en nodig heb. Als ik ergens meer over wil weten dan kunnen de lessen worden aangepast om er dieper op in te gaan. Ik ging bijvoorbeeld stagelopen in Spanje en moest daarvoor een brief in het Spaans schrijven. Ik leerde in één privéles een mooie brief opstellen en die stageplek had ik natuurlijk mooi tepakken. Die individuele aanpak maakt mijn lessen niet alleen effectiever maar ook leuker om te volgen. Ik ben bezig met wat ik nodig heb.

Flexibiliteit in planning: Als student heb ik het harstikke druk en soms zijn er periodes waarin ik veel toetsen heb en me niet op de lessen kan concentreren. Elk blokje van 10 lessen kunnen we van tevoren inplannen zoals het voor mij goed uitkomt. Zo kan ik verder gaan met Spaans leren zonder dat ik andere dingen verwaarloos.

Directe feedback: Tijdens de lessen mag ik lekker veel fouten maken. Ze worden direct gecorrigeerd waardoor ik telkens weer een leermomentje heb. Het aanleren van nieuwe dingen gaat zo veel sneller. Je hoort namelijk elke keer direct wat je goed doet of juist niet.

Relaxte leeromgeving: Soms ga ik naar de leslocatie voor een les maar meestal doen we de lessen online. Dan hoef ik me niet te haasten vanuit school maar kan ik, lekker op mijn bed zittend, de lessen doen. Mijn lievelings-theetje erbij en ik ben er weer klaar voor.

Mijn eigen tempo: Dit vind ik echt het grootste voordeel, ik kan zo hard gaan als ik aankan. Vind ik het lastig dan besteden we er wat meer tijd aan, vind ik iets gemakkelijk dan fietsen we er zo door. Er is geen druk, het gaat precies zo hard als ik wil. Alles bij elkaar zijn de privélessen heel erg goed geweest voor mijn Spaanse taalontwikkeling. Tijdens de lessen is alles op mijn afgestemd en geen enkele tip of ezelsbruggetje gaat aan mij voorbij. Dat heeft een hele positieve invloed gehad op mijn zelfvertrouwen en ik ben gemotiveerder dan ooit om de taal te leren beheersen. Heerlijk via vallen en opstaan. Of zoals mijn docente steeds zegt: “Door de taal steeds weer te herkauwen”. ☺