Leer Spaans bij La Maravilla!

Praktijkjaar A1/A2

Tijdens niveau A1 heb je de grammatica geleerd waarmee je eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd of in de voltooid verledentijd kunt opbouwen. Daarnaast ben je aan de slag gegaan met het opbouwen van basiswoordenschat. Als je niveau A2 hebt afgerond dat heb je complexere structuren geleerd waarmee je in diverse tijden in het Spaans zou moeten kunnen communiceren.  Voor veel leerlingen is, na het afronden van A2, zoveel grammatica bijgekomen dat het moeilijk wordt om het in de praktijk te brengen. Ze zien door de bomen vaak het bos niet meer. Door gerichte oefeningen kan je leren om hier mee om te gaan zodat het je toch lukt om op het juiste moment de juiste vorm naar boven te toveren.

Tijdens het praktijkjaar plannen we 30 lessen in waarin we op heel veel verschillende manieren met het geleerde gaan oefenen. We oefenen bijvoorbeeld met vrije conversatie, tekstschrijven, voordrachten, interactive video, songteksten en gerichte conversatie waarbij we oefenen met specifieke grammaticale onderdelen. Daarnaast oefenen we met diverse spelvormen zoals ruilspellen en story telling technieken. Alles vind plaats in een ontspannen sfeer waarbij iedereen zijn beste beentje mag voorzetten.

Tijdens het praktische jaar komt alles wat we tijdens A1 en A2 hebben behandeld voorbij. Soms stippen we kort de grammatica die bij een oefening hoort aan en gaan het vervolgens in de praktijk brengen. In de loop van het cursusjaar komen alle onderdelen van A1 en A2 voorbij. Omdat elke les van deze cursus een nieuw thema heeft kan er op elk moment (als er ruimte is) ingestroomd worden.

  • Kosten: 11,50 per les (bij minimaal 4 deelnemers)
  • Aantal lessen: 30
  • Lesmateriaal: éénmalig 25,-
  • Lestijd: Nader te bepalen
  • Aanvang: september 2020
  • Leslokatie: Kattendijke