Leer Spaans bij La Maravilla!

Praktijkjaar B1/B2

Tijdens niveau B1 heb je de grammatica geleerd waarmee je kunt zeggen dat iets in de toekomst zal gaan plaatvinden, je kunt de gebiedende wijs gebruiken zodat je een bevel kunt geven of een beleefd verzoek kunt doen en je hebt kennis gemaakt met de Subjuntivo, een tijd waarin je iets verwoord wat hypothetische gezien zou kunnen gebeuren. Ook zijn er heel veel nieuwe gesprekstechnieken en nieuwe woorden voorbij gekomen. Tijdens B2 zijn er ingewikkelde gespreksvormen behandeld voor heel veel verschillende situaties. Je hebt bijvoorbeeld geleerd wat je kan zeggen als je gaat klagen, als je iemand wilt overtuigen en als je van mening verschilt. Er zijn ook heel veel handige tussenwoordjes of koppelwoordjes langs gekomen en natuurlijk de marcadores del discurso, handig bij het uiteenzetten van je verhaal. De grammatica is in B2 verdiept en tijdens het tweede jaar van B2 is een begin gemaakt met converseren.

Tijdens het praktijkjaar plannen we 30 lessen in waarin we op heel veel verschillende manieren met het geleerde gaan oefenen. We oefenen bijvoorbeeld met vrije conversatie, tekstschrijven, voordrachten, interactive video, songteksten en gerichte conversatie waarbij we oefenen met specifieke grammaticale onderdelen. Daarnaast oefenen we met diverse spelvormen zoals ruilspellen en story telling technieken. Alles vind plaats in een ontspannen sfeer waarbij iedereen zijn beste beentje mag voorzetten.

Tijdens het praktische jaar komt alles wat we tijdens B1 en B2 hebben behandeld voorbij. De grammatica die bij een oefening hoort wordt uitgebreid herhaald en gaan het vervolgens in de praktijk brengen.

  • Kosten: 11,50 per les (bij minimaal 4 deelnemers)
  • Aantal lessen: 30
  • Lesmateriaal: éénmalig 25,-
  • Lestijd: Dinsdag 20:00-21:00
  • Aanvang: september 2019
  • Leslokatie: Kattendijke